Vakantiehuis Esra

ReisinformatieDe Veerdienst

De Veerdienst

Vertrektijden

Klik hier voor een overzicht van alle afvaarten.

De veerdienst vaart vijfmaal per dag, uitgezonderd op zondag (waarop de eerste boot vervalt). De afvaarten duren ongeveer 45 minuten.

In het hoogseizoen en op drukke dagen zijn er extra afvaarten. Alle afvaarten worden vermeld op de website van Wagenborg en op NOS teletekst pagina 723.

Tickets

Bestel hier alvast uw e-ticket. 

Uw bootkaartje kunt u voorafgaand aan de overtocht bij het havenkantoor kopen. Dit kan contant, maar u kunt ook pinnen, chippen of gebruikmaken van een Euro- of VISA-kaart.Tevens is er in het havenkantoor een geldautomaat aanwezig. Via de website van de rederij is het ook mogelijk een e-ticket te kopen. Hiermee voorkomt u op drukke dagen wachttijd voor het loket: u kunt met uw zelfgeprinte kaartje direct inschepen.

Watertaxi

Sinds een aantal jaar kunt u nóg sneller van en naar Schiermonnikoog. Wagenborg Passagiersdiensten zet op afroep watertaxi’s in, op elk gewenst moment tussen 06:00 en 24:00 uur.

De watertaxi’s verzorgen snelle overtochten (ca. 15 minuten) tussen Lauwersoog en Schiermonnikoog. Daarnaast kan een watertaxi op aanvraag ingezet worden voor een snelle overtocht van of naar één van de andere Nederlandse of Duitse eilanden, of voor een overtocht van of naar bijvoorbeeld Zoutkamp of Oostmahorn.

Meer informatie over tarieven, afvaartenagenda en vacante stoelen vindt u op www.wadtaxi.nl. Telefonisch kan ook: 0900-WADTAXI of 0900-9238 (€ 0,35 p/m). Buitenlandse klanten bellen met +31(0)85-4011008.

Bagage

Uw handbagage tot 30 kilo kunt u bij de boot gratis in de daarvoor bestemde bagagewagens plaatsen. Onder handbagage worden uitsluitend koffers, tassen, plunjezakken en rugzakken verstaan. Kisten, gereedschappen en dergelijke vallen hier buiten. De bagagewagens rijden op het eiland als eerste van boord.

Wilt u meer dan 30 kilo bagage meenemen, of heeft u iets anders dan handbagage? Neem dan contact op met: Transportbedrijf Ridder (tel 0519-531851)

Aanhangwagen

Uw fiets en/of aanhanger mogen – tegen betaling – mee aan boord. Voor aanhangers zijn bij het loket in het havenkantoor speciale trekdolly’s (sommige elektrisch) op te vragen om deze handmatig aan boord te duwen. Als u een aanhanger mee wilt nemen, dient u hiervoor vooraf een telefonische reservering te maken, met het aangeven van de kenteken van de aanhangwagen. Op Schiermonnikoog worden overigens geen caravans toegelaten.

Vervoer op het eiland

Vervoer op het eiland

Bus

Arriva verzorgt de busdienst op het eiland. U kunt gebruikmaken van het speciale eilandretour à €3,50 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen t/m 11 jaar, 65-plussers en honden. Deze kaarten zijn in de bus verkrijgbaar. Ook verkoopt Arriva in de bus eilander tienrittenkaarten à €12,00 voor volwassen en €7,50 voor kinderen, 65 plussers en honden. (Prijsniveau april 2014).

Voor groepen is het mogelijk om bij de chauffeur een gezelschapskaart te kopen. De kosten voor deze retourkaarten bedragen €2,50 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen, 65-plussers. Grote groepen raden wij aan hun komst aan te kondigen. Voor de diverse buslijnen op het eiland is een netkaart beschikbaar. Deze kunt u hier vinden.

Contactgegevens tel. (0519) 531360
E-mail: schiermonnikoog@arriva.nl
www.openbaarvervoerschiermonnikoog.nl

Taxi

Op het eiland zijn twee taxibedrijven actief: Taxi Boersma  en Taxi Drent (0519-531400) Beide bedrijven staan bij aankomst op de steiger voor u klaar en zijn ook te reserveren voor overige ritten.

Fiets

Op het eiland verplaatst u zich het best wandelend of met de fiets. De gelegenheid bestaat uw eigen fiets mee te nemen naar het eiland, maar fietsen zijn ook te huur. Op Schiermonnikoog zijn twee fietsverhuurbedrijven actief, Fietsverhuur Soepboer en Fietsenverhuur Schiermonnikoog. 
Fietsen voor natuur

U kunt bij de fietsverhuurders op beide eilanden naast een ‘gewone’ fiets ook een ‘groene’ fiets huren. Op deze fietsen zit een toeslag van € 2,-, wat ten goede komt aan een natuurproject op het eiland. De fietsers die voor een groene fiets kiezen krijgen een wimpel waarmee zij de fiets zelf ‘groen’ kunnen maken. Fietsers die met hun eigen fiets naar het eiland komen kunnen hun fiets uiteraard ook ‘groen’ maken.

De projecten die met de opbrengst worden aangepakt zijn kleinschalig, ze kunnen derhalve niet met reguliere subsidies gefinancierd worden.


Vervoer op het vaste land

Vervoer op het vaste land

Komt u met eigen vervoer richting Lauwersoog? De haven ligt aan autoweg N361, in de kop van Groningen tegen de Friese grens aan. Bezoekers vanuit de richting van Leeuwarden volgens de route Dokkum/Lauwersoog. Bezoekers vanuit Groningen nemen de ringweg richting Winsum en vervolgens Lauwersoog.

Parkeren
Eén van de charmes van het eiland Schiermonnikoog is dat het gebruik van auto’s, motoren en bromfietsen sterk beperkt is. Uw auto, motor of brommer mogen daarom niet mee de boot op. U kunt uw voertuig op loopafstand van het havenkantoor bepaald parkeren. Informatie hierover kunt u verkrijgen bij Scheepspark (tel. 0519-349139).

Reken wat extra tijd voor het parkeren en het kopen van een kaartje.

Openbaar Vervoer
Lauwersoog is prima met het openbaar vervoer te bereiken. Met de trein kunt u tot Leeuwarden of Groningen reizen.

Vanuit Leeuwarden neemt u lijn 50 en vanaf Groningen lijn 163 naar Lauwersoog. Beide bussen vertrekken vanaf het busstation en sluiten aan op de vertrektijden van de boot (met uitzondering van lijn 163 op de 6:30 uur boot vanaf Lauwersoog en de 7:30 uur boot vanaf Schiermonnikoog, zie ook www.qbuzz.nl).

Voor gedetailleerde reisinformatie met betrekking tot het openbaar vervoer verwijzen wij u naar www.9292ov.nl.